AGÜ’lü ve G.Kore’li Araştırmacılardan Önemli Buluş I Discovery by AGU & S.Korean Researchers

TÜBİTAK ve Güney Kore Ulusal Araştırma Vakfı (NRF) tarafından eş zamanlı olarak fonlanan ve Abdullah Gül Üniversitesi ile Chung-Ang Üniversitesi araştırmacıları tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen Uluslararası İkili İş birliği Projesi kapsamında dünya çapında önemli bir buluşa imza atıldı.

Buluş “American Chemical Society (ACS)” tarafından yayınlanan dünyanın en prestijli Malzeme Kimyası dergilerinden “Chemistry of Materials” dergisinde yayınlandı ve kapaktan okuyucularına duyuruldu.

AGÜ’den Prof. Dr. Hakan Usta ve Chung-Ang Üniversitesi’nden Prof. Dr. Myung-Gil Kim’in liderliğini yaptığı araştırma ekipleri iki yıllık bir çalışma sonucunda yeni nesil optoelektronik aygıtlarda kullanılmak üzere yüksek performansa sahip yeni n-tipi organik yarı-iletken geliştirdiler.

Bu çalışma sayesinde, AGÜ araştırma laboratuvarlarında geliştirilen yeni malzeme dünyanın sayılı organik yarı-iletkenleri arasında literatüre girmiş oldu.

A global discovery has been made within the International Bilateral Collaboration Project which is funded by TUBITAK and National Research Foundation of Korea (NRF) at the same time and undertaken jointly by researchers from Abdullah Gül University and Chung-Ang University.

The discovery was publicized on the cover of "Chemistry of Materials", one of the most prestigious journals in its field published by the American Chemical Society (ACS).

After two years of work, research teams led by Prof. Hakan Usta from AGU and Prof. Myung-Gil Kim from CAU developed a new n-type organic semiconductor with high performance to be used in new-generation optoelectronic devices.

Thanks to their research, the new material developed in AGU research labs entered the literature on limited organic semiconductors worldwide.