Avrupa Genç Bilgisayar Olimpiyatı I European Junior Olympiad in Informatics

Türkiye’nin bu yıl ilk kez katıldığı, ortaokul öğrencileri düzeyinde gerçekleştirilen Avrupa Genç Bilgisayar Olimpiyatı (EJOI), Slovenya’nın Maribor şehrinde yapılan olimpiyatta, Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Soran, Türkiye’yi temsil eden takımda, ekip lideri olarak görev aldı.

İki gün süren ve toplamda 6 sorunun sorulduğu programlama yarışmaları sonunda orta okul öğrencisi Ahmet Kaan Avcı bronz madalya kazandı.

At the European Junior Olympiad in Informatics (EJOI) organized for secondary school students in Maribor, Slovenia, a team from Turkey was present for the first time this year and Dr. Ahmet Soran from the Computer Engineering was the leader of the team representing Turkey.

Ahmet Kaan Avcı, a secondary school student, won the bronze medal at the end of the programming competition where a total of 6 questions were tackled in two days.