Dr. Erdem’e Royal Society’den Destek I Dr. Erdem Receives Royal Society Funding

Elektrik-Elektronik Mühendisliği Dr. Öğretim Üyesi Talha Erdem’in araştırma projesi dünyanın en önemli bilim topluluklarından Royal Society tarafından desteklendi.

Bu proje ile Newton Fellowship Alumnus programı kapsamında, Cambridge Üniversitesi ile üniversitemiz arasında ortak araştırma çalışmaları başlayacak.

Projede Dr. Öğretim Üyesi Erdem ve Cambridge Üniversitesi’nden Prof. Erika Eiser’in liderliklerindeki ekip, çevreye duyarlı sıvı kristallerinin geliştirilmesi konusuna yoğunlaşacak ve kuantum noktacıklı LED ekranların daha verimli hale getirilmesi üzerinde çalışacak.

Dr. Talha Erdem from the Electrical and Electronics Engineering earned the support of the Royal Society, one of the most prestigious scientific academies worldwide, for his research project.

As part of the Newton Fellowship Alumnus scheme, joint research will be carried out for the project by the Cambridge University and AGU.

Dr. Erdem and the team led by Prof. Erika Eiser from the University of Cambridge will collaborate on the development of environmentally friendly liquid crystals and their integration with the quantum dots for efficient LED displays.