Eski Sümerbank Çalışanları AGÜ’de Buluştu I Former Sümerbank Textile Factory Workers Met at AGU

Cumhuriyetin ilk yıllarında yaptırılan Sümerbank Kayseri Bez Fabrikası'nın eski çalışanları, günümüzde Abdullah Gül Üniversitesi Sümer Kampüsü olarak hizmet vermekte olan tarihi mekanda biraraya gelerek anılarını yad etti.

Mimarlık Fakültesi’nin organize ettiği etkinlikte ilk olarak Mimarlık Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Asiliskender tarafından fabrika sahasında gerçekleştirilen restorasyon çalışmaları hakkında bilgi verildi.

Daha sonra yönetmen Yasin Ali Türker tarafından hazırlanan “Bozkırda Bir Modern” adlı belgesel filmin gösterimi yapıldı. Sümer çalışanlarının anılarını da paylaştığı etkinlik Abdullah Gül Müze ve Kütüphanesi’ni gezilmesiyle devam etti.

Sümer çalışanları son olarak üniversite öğrencilerinin yurt olarak kullandığı Öğrenci Köyü’nü de ziyaret ederek hem anılarını tazeleme hem de öğrencilerle sohbet etme imkanı buldu.

Former workers of Sümerbank Kayseri Textile Factory which was built in the first years of the Republic gathered at its historic area, which is now the campus of Abdullah Gül University, and took a stroll down memory lane.

At the event organized by the Architecture Faculty, Assoc. Prof. Burak Asiliskender, Chair of Architecture, firstly informed about the restoration work carried out on the factory area.

Afterwards, the documentary “Bozkırda Bir Modern” (Modernity in the Steppes) shot with executive producer Yasin Ali Türker was screened. Former Sümerbank workers shared their memories at the event and visited the Abdullah Gül Presidential Museum and Library.

They lastly saw the Student Village area used for student housing now, relived their memories and chatted with students.