Özbekistan İnşaat Bakanlığı Heyeti’nden Ziyaret I Visit by Uzbek Ministry of Construction Delegation

Özbekistan Cumhuriyeti İnşaat Bakanlığı Birinci Yardımcısı Şerzod Khidoyatov, bakanlık heyeti ile Abdullah Gül Üniversitesi’ni ziyaret etti.

Bakan Yardımcısı Şerzod Khidoyatov ve heyetine, Mühendislik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Evren Mutlugün AGÜ’nün misyonu vizyonu, fakülte ve bölümleri hakkında, İngilizce sunum yaptı.

İnşaat Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Burak Uzal da inşaat bölümü, inşaat alanındaki projeler ve bölüme ait laboratuvarlar hakkında heyeti bilgilendirdi.

Özbekistan Bakan Yardımcısı Şerzod Khidoyatov da Abdullah Gül Üniversitesi’ne yaptıkları ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Toplantıda, AGÜ İnşaat Mühendisliği Bölümü ile Özbekistan Cumhuriyeti İnşaat Bakanlığı arasında ortak yürütülebilecek projeler ve öğrenci değişimleri gibi konularda görüş alışverişinde bulunuldu.

Özbekistan heyeti Sümer Kampüsü’nü ve İnşaat Mühendisliği Bölümü laboratuvarlarını da gezerek üniversiteden ayrıldı.

Sherzod Khidoyatov, First Deputy Minister of Construction of the Republic of Uzbekistan, paid a visit to Abdullah Gül University with a ministry delegation.

Assoc. Prof. Evren Mutlugün, Vice Dean of the Engineering Faculty, presented the mission, vision, faculties, and departments of AGU to Deputy Minister Sherzod Khidoyatov and the delegation in English.

Assoc. Prof. Burak Uzal also addressed the delegation informing about the civil engineering department, its projects on construction and the department laboratories.

Sharzod Khidoyatov, First Deputy Minister of Construction of Uzbekistan, expressed his satisfaction with the visit to Abdullah Gul University.

During the meeting, potential joint projects between the AGU Civil Engineering and the Uzbek Ministry of Construction and student exchanges were discussed.

The Uzbek delegation lastly took a tour on the Sümer Campus and saw the Civil Engineering Labs before finalizing their visit.