AGÜ’de Pakistan Günü I The Pakistan Day at AGU

Abdullah Gül Üniversitesi’nde düzenlenen Pakistan Günü’nde öğrenciler, kültürlerini tanıttı.

Uluslararası Ofisi tarafından başlatılan Kültürlerarası Etkinlik Serisi devam ediyor. Bu kapsamda, Uluslararası Öğrenci Birliği Kulübü ile ortaklaşa düzenlenen Pakistan Günü etkinliği, Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda yapıldı.

Pakistan Ulusal Marşıyla başlayan etkinlikte, öğrenciler yöresel kıyafetleri ile sahneye çıkarak, dans gösterileri, çeşitli sunumlar ve tanıtım filmleriyle ülkeleri hakkında bilgiler verdi. Öğrenciler etkinlikte, önceden hazırladıkları, ülkelerine ait yöresel yiyecek ve içecek ikramında da bulundu.

Uluslararası Ofis Başkanı Emeric Abrignani, etkinlikte yaptığı konuşmasında, Kültürlerarası Etkinlik Serisi ile Türk ve uluslararası öğrencilerin hem eğlendiklerini hem de birbirlerinin kültürlerini öğrendiklerini söyledi. Hem AGÜ’de hem de Kayseri’de birçok uluslararası öğrencinin olduğunu belirten Abrignani, bugüne kadar birçok ülkenin kültürünü tanıtan etkinlikler düzenlediklerini, bu etkinliklerin bundan sonra da devam edeceğini dile getirdi.

Abrignani, bu etkinliklerle çeşitli ülkelerden öğrencilerin birbirleriyle kaynaştığını da sözlerine ekledi.

At the Pakistan Day organized at Abdullah Gül University, students promoted their culture.

The Intercultural Series, initiated by the International Office, continues. Jointly organized, in this regard, with the International Student Association Club, the Pakistan Day took place at the Rectorate Conference Hall on the Sümer Campus.

Starting the event with the Pakistani National Anthem, the Pakistani students took the stage in their traditional attire and introduced their country with dances, presentations, and promotional videos. The students also offered traditional food and beverages to the participants at the event.

International Office Head Emeric Abrignani made a speech and said, thanks to the Intercultural Series, the Turkish and international students had fun together and learned about each other's cultures. Abrignani also expressed that there were many international students both at AGU and in Kayseri, his office organized various events where international students could introduce cultures of many countries, and they intended to continue such activities.

Abrignani added that with those activities students from diverse countries could forge bonds.